Att lära sig lyssna på kroppen

 
 Det är inte alltid lätt att lyckas med att få en vardag att gå ihop. Och samtidigt leva med MS, gör det inte lättare. Jag kan planera morgondagen innan läggdags. Men när jag vaknar på morgon, så kan min kropp skrika STOPP, inte idag.
 
Att just lära sig lyssna på kroppen, är något alla måste träna på. Innan jag vart sjuk så var det helt omöjligt att ens tänka så. Utan då så skulle allt gå. Även det som var helt orimligt. Vilket min kropp kände av. Men jag lyssnade inte, utan öka bara tempot.
 
Nu har jag kommit till insikt med att man måste lyssna på kroppen, och kunna säga NEJ till saker. Som sjuk finns det saker som jag inte klarar av längre. Jag har lärt mig att känna vad som jag klarar och inte. Tack vare att jag börjat lyssna på kroppen. 

Sitter och drömmer....

 
Om att får kosta på och köpa lite lyx till mig och maken. Vi båda är dåliga på just den biten, shoppa till sonen blir det. Och nu har vi kosta på så mycket till hans rum, att vi sagt nästa gång är det vårt sovrum som skall få lite nytt. För som det är nu, användas rummet enbart till att sova på nätterna. Och klä förvaringen finns inte alls.
 
Så det är ett rum där jag inte ens vill vila på dagarna, utan då vilar jag i soffan nere. Det är vara ett stort kaos och stress där nu...fullt av damm.
 
Nu funderar jag lite hur vi skall ha och vilken inredning som skall bli. Skulle tro att det blir massa guld, svarta möbler och lite asiatiskt, Då maken gillar kines tecken...och det passar även till den kärleks röda färgen på väggarna.
 
 
 
 
 
 

Äntligen måndag

Solen lyser ute och fåglarna sjunger sina vår sånger.  Här sitter jag glad och nöjd och lyssnar på Tomas Ledins skiva Höga kusten. För det är just där jag bor. Måndagar får mig att må bra, just för att jag får åka med min mini crosser till gymmet efter lunch.
 
 
Efter att jag tränat så blir jag alltid mött av sonen som slutat skolan. Och så far vi hem, jag duschar efter träningen min och han vilar efter en lång skoldag. Innan vi sätter oss och äter middag och pratar om hur våra dagar varit. Sen brukar jag känna mig så fräsch i min MS sjuka kropp, så då passar maken och jag på att åka och vecko handla. Innan vi hjälper sonen med läxor och packar ordning inför tisdagen.
 
Kvällen slutar alltid med ett besök i soffan, för att varva ner. Innan man tassar upp i sängen och somnar gott efter en lång dag. Men dock så kommer tröttheten på tisdag morgon och säger god morgon idag är det tisdag, fast jag vill sova vidare så jobbar jag mig upp.
 
 
 
 
RSS 2.0