Önskar er alla en trevlig Valborg

Jag fick ett telefon samtal som gjorde att våra planer vart inte som vi tänkt. Men vad gör det,när det i alla fall blir en myshelg. Hoppas också att vädert kan vända om, för nu vill jag inte ha mera regn. Utan jag vill bli varm av solen. Jag har i alla fall ett mål med dagen och det är en önskan att kunna gå och se brasan ikväll. Även om inte klarar av att gå på mina ben,men jag får ta min kära mini crosser till hjälp. Bara det inte blir för kallt.Men får väl pälsa på mig vinter kläderna, och sen kan man hoppas att våren kommer.
 
Önskar dig som läser en trevlig helg med denna glada låt.
Lite vår och sommar känslor
 
Nu skall jag ta min dags vila...

Var är solen och värmen

 
Vakna upp till en ny dag,ny vecka och en grå,blåsig och blött måndag. Så man kan bara hoppas att veckan går mot det bättre dag för dag i veckan. För nu är snön borta,men då har vi fått en evig blåst ute. Och knappt någon sol att mysa i. Utan allt är bara kallt och grått ute nu.
 
Jag vill ha lite sommartider nu....så vart är du solen och värmen. Idag har jag i alla fall gjort alla mina måndags måsten. Så nu kan jag ta filten och mysa resten av dagen. För jag vägrar att skicka ut näsan i detta väder. Då blir jag som en stel pinne,och kommer ingen vart. Så tänker skicka maken på kvällens föräldrar möte.
 
Då kan jag passa på att mysa inne i värmen,och pyssla lite kanske inte vore så dumt. Då jag inte tagit mig tid till det nu ett tag. Dels för att jag inte har någon inspration, fast jag har en del pyssel att fixa ihop till alla Maj kalas. Och så klart måste det bli lite mors dags pyssel med.
 
Har en fundering på att skriva ihop lite av alla mina tankar och texter som jag skrivit under året,som handlar om MS.Och kanske göra något av det,vad tycker ni ?

Min ofrivilliga vän

Jag satt en dag förra veckan och fundera över sjukdomen. Och som texten nedanför,beskriver jag min relation med min ofrivilliga vän sjukdomen MS.

Fick mitt första skov 2002 och sedan dess har jag levt med något, utan att veta om vad som var fel. Läkarna trodde att allt handlade om att jag överansträngt mig. Men när det inte fungera att leva ett normalt liv, sökte jag hjälp på vintern 2011. Våren 2012 så fick jag diagnosen Multipel skleros – MS. Det gjorde att jag kunde sluta leta orsaken till hur jag mådde. För nu kunde jag ge svar till den som undrade. Jag försöker nu lära mig att leva som MS sjuk. Vilket gör att jag lever ut efter hur min dags form är. Vilket gör att visa dagar glömmer jag bort min sjukdom. En del dagar kan jag bli helt golvad av den. Då fungerar inget alls. Men för att orka leva som sjuk, måste man vara frisk.

För att orka kämpa. För att orka kämpa måste man vara envis.

 Med hjälp av olika hjälpmedel kan jag leva ett vanligt liv. Att leva med sjukdomen MS brukar jag jämföra med

”Att det är som att lära känna sitt nyfödda barn.”

Det ger mig självkänsla och säkerhet i min sjukdom.

Jag vet inte hur ni tänkt eller inte tänkt ?

RSS 2.0