Dagens vitamin bomb


Är just vad jag ätigt till lunch. Fruktsallad och Keso,plus ett glas med pressad Apelsin och fick dock ta citron på flaska till juicen då jag inte hade någon färsk hemma. Men det funka det med...Oj,vad jag känner mig nyttig och duktig med att bytt ut förmiddags kaffe mot fil och havregryn,sen kan jag ta en kaffe efter det. Och eftersom jag nu mera äter filen till frukost,så måste jag äta nått annat till lunch. Så igår följde jag med maken och handla,då vart det massa frukt köpt,feta ost och mosarella så jag har något att göra mina luncher av.

Och jag känner att jag mår bättre och blir piggare att äta på detta sätt. Redan efter två dagar...men i eftermiddag vet jag att vi får besök här.Vilket kommer göra att det slavas med lunchen. Men det är ju i alla fall fredag och sen helg,så då kan jag släppa lite på det,och lyxa.
Bara man är hård på vardagar och det gör att man kan kunna sig på helgen. Plus att jag har massa nya mat idéer att prova till veckans luncher.
Så det här kommer bli toppen,att jag har lyckats vända mina mat rutiner. Nu är jag sugen på mat igen och har lust att testa massa nytt. Till middag skall det bjudas på Taco kyckling och pasta.

Men innan dess så tänker jag gå upp till mitt lilla pyssel hörn en stund och sen får det bli lite vila och fika.

Så var vardagen igångIdag är det skol start för sonen,vilket innebär att sommarlovet är slut och vardagen kommer tillbaka. Och nu ska jag verkligen försöka att hitta en vardag som passar min MS kropp och som passar familjen. Jag ska bli bättre på att äta,när jag är ensam på dagarna.Avsätta tid för att träna hemma,både sjukgymnastiken och sen försöka hitta nått sätt att få in lite stryka med. Har lite funderingar på att prova wii sports igen.

Men just nu fattar jag inte hur jag skall få tid till allt,blir nog att göra upp ett vecko schema igen,hade ett i våras och det fungera toppen. Så varför ta bort något när det funkar som man tänk. Men måste vänta och se hur sonens schema på skolan ser ut först.

Idag har jag tagit tag i att ringa massa samtal och fixat lite papper. Plus att jag tvättar...Men när man mår bra och allt går som man vill,så flyter det verkligen på. Sen va jag duktig och åt frukost idag,vilket jag igenligen är helt kass på.Men skall man ändra på maten och äta mer,måste man göra det. Även om man inte har lust.Men jag tänker ge det ett försök till att få mer energi. Har till och med planer på att koka en soppa med morötter och gröna frysta ätor och mixa till lunch.

Jag känner mig laddad inför att hitta en ny vardag och nya sysslor hemma vid. Men allt går ut på att jag skall må bra och få ett bra liv fast jag har sjukdomen som jag aldrig blir fri.

Hösten är påväg


Jag började igår att göra höst inne,bytt gardiner i köket. Och fundera på hur vi ska ha det inne,med färger och inredning. Drömmen om att byta foto´n i kökets ramar lever vidare,blir så tröttsamt att sitta och titta på samma bilder dag ut och dag in.

På onsdag börjar vardagen här på riktigt efter sommaren,då sonen börjar skolan. Och skol start för mig är höst start med. Även om det kan vara fina dagar. Längtar efter att få tända ljus på morgonen och dricka en morgon kopp kaffe. Eller kunna tända ett ljus på kvällen,för att varva ner med en kopp te.

Idag har sonen fått höst på sitt rum,men där skulle golven behövas dammsuga och torkas...får bli till helgen.Då jag behöver hjälp av maken att bära upp dammsugaren i trappan. Om jag inte ber han göra det någon kväll i veckan. Nästa rum jag tänker ge mig på är vardagsrummet...men jag har fuskat i köket,och inte putsa fönstern än,men jag lär nog hinna. Tar det lite eftersom jag har ork och lust.

RSS 2.0